Colonies

Siti Nur Suhaida

As-salam,heyy




Suhaida ? Kalau tanye at orang mesti ta kenal kan,die bukan lha t'kenal cam Chef  Wan,Datuk Siti,AC Mizal etc. Die nie adek aku yang paling gemuk dan montel,ehe. Die nie orang yang 'special' siked,da name nye pon kanak-II istimewa mesti lha 'special' kan. 


Die lahir pade 9.11.2001,mase lahirnye die ta cukup sifat macam dak-II laen. Die ade kekurangan nie,ade kekurangan tu,macam-II lagi lha. Aku dan keluarge yang laen terime k'datangan die. Mule-II kami ta terime dengan die yang camnie. Mak aku ade kate at aku,abang,kakak "kau time lha adek kau tuh,jangan sesekali kau pandang hine at die,jage die baek-II". Aku maseh ingat lagi kate-II mak aku. Aku rase 'happy' bile die ade,walaupon die tu ade kekurangan siked dan kadang-II die ta bole buat ape yang aku suruh buat. Aku pon paham yang die cam gitu,Alhamdulillah. ^_^

Nie mase die b'umo 4 tahun,die kurang nomal tapi bagi aku die  'perfect'
Seronok nye bile die buat camtu,chomel hee~  :3


Skarang nie die b'sekola at SK Bukit Rahmat,kelas Pendidikan Khas 1. Umo die skang nie da sebelas tahun. Bile die da naek sekola laen jadinye,die jadi semakin membesa,haha : D. Ni sebab die banyak sangat makan,kadang-II die malas nak b'senam sampai kan jadi camnie. 

Besa kan die,hehe
Berat die skang nie da 104 KG,aku pon kalah.


 Die tetap adek aku walaupon die tu ade kekurangan,kadang-II aku tengok kesian die sebab ade bende yang die ta bole buat macam orang laen. Ni pon pemberian Allah,redha je lha nanti ade hikmah di setiap pemberian Allah tu. Betul kan ?


Moral: Sayangi lha keluarge kite macam mane kite sayang diri kite,keluarge lebih penting dari yang laen. : )




xoxo
ejat(A)

0 comments:

Post a Comment

Pages

Powered by Blogger.